Pagina's

dinsdag 17 april 2012

Indrukwekkende ervaring!

Afgelopen weekend waren we uitgenodigd door Toos en Peter omdat zij dit jaar nog 120 jaar samen waren (in leeftijd dan). Het werd een overnachting in Veenhuizen.
Bij aankomst zaterdag stonden er heerlijk belegde boterhammen klaar en hebben we eerst gezamenlijk geluncht (13 personen).
Na de lunch gingen we naar de bus
en kregen een rondrit door het hele dorp en gevangenisterrein.
Hierna kregen we een rondleiding door "De Rode Pannen". Dit is een gevangeniscomplex wat op het moment leeg staat maar waarschijnlijk binnenkort weer in gebruik wordt genomen. Er hebben hier verscheidene bekende mensen gezeten waarvan ik de namen hier niet zal noemen.
Ik vond het een indrukwekkende ervaring, we zagen ook de isoleercellen en de luchtplaats en moesten door een dikgetraliede sluis voor we bij de ingang waren.
Aansluitend konden we lekker buiten theedrinken en Christa had heerlijk appelkoek/taart gemaakt
die heerlijk smaakte.
Na de thee zijn Toos en ik aan het eten begonnen en de rest heeft nog een wandelroute gedaan.
Volgens mij zijn Toos en Peter al 2 dagen thuis druk bezig geweest want ze hadden al 10 kilo aardappelen geschild, wortelen en uien gesneden, bietjes gekookt, jus gemaakt en puddinkjes gekookt.
Aangezien zij 3 huisjes hadden gehuurd om iederen te herbergen werd er druk heen en weer gelopen met pannen, bestek en serviesgoed.
Bij mij stond de hutspot te pruttelen
Als avondeten kregen we namelijk een stamppotbuffet met hutspot, rauwe andijviestamp en bietjesstamp met lekkere gehaktballetjes en worst maar ook de vegetarische mensen werden niet vergeten.
Het heeft ons allemaal heerlijk gesmaakt.
En toen de mensen terugkwamen van de wandeling was er natuurlijk eerst een uurtje met aperitiefjes en hapjes.
Toen we weer opgeruimd hadden en koffiegedronken hebben we de avond afgesloten met nog meer hapjes en wijn etc. en Jenga gespeeld.
Het was erg gezellig.
Zondagochtend weer een gezamenlijk ontbijt wat ook heerlijk verzorgd was met heerlijk brood zelfs suikerbrood.
Daarna moesten wij helaas afscheid nemen omdat mijn moeder zondag jarig was (82 jaar) en we snel thuis omgekleed hebben en de rest van de dag bij mijn moeder en visite hebben doorgebracht.

Toos en Peter bedankt!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Groetjes,
Sieneke