Pagina's

donderdag 27 januari 2011

Update NHA

Het 5e blok  dus hele bovenste rij is nu klaar:
Nu mag ik door naar de vogelhuisjes en heel andere kleuren, dus afwisseling.

woensdag 26 januari 2011

Update NHA

Ik wissel meestal af maar nu wil ik eerst het volgende blok doen zodat de bovenste rand helemaal af is. De 2e rand begint met de vogelhuisjes dus leuke kleurtjes. Maar ik vind hem erg mooi worden.

Stroomstoring.

Toen ik vannacht om 3.48 naar het toilet ging was alles donker ook buiten, geen lantaarnpaal of galerijlichtje brandde. Als er een auto door de wijk ging deed dat luguber aan. Uiteindelijk om half 5 toch maar weer naar bed gegaan en om 7.45 werd ik wakker doordat de verwarmingspomp weer aansloeg en was de storing over. Hoewel ik op rtvUtrecht lees dat de helft van de wijk nog zonder stroom zit. Gelukkig was alles in de vriezer  nog hard en bevroren, zag ons laminaat al opgebold en nat. Maar gelukkig niet dus.

Het weekend was Rob vrij en zaterdag is Floor geweest met Quelly, Rowan en Nona. Floor moest examen doen voor tandartsassistente in de Jaarbeurs en ze denkt dat ze het wel gehaald heeft. Rowan en Nona zijn naar hoog Catharijne geweest en Quelly bleef hier om met Rob het spel Gran Tourismo 4 te spelen op de playstation.
 Toen Floor klaar was met het examen heeft Rob haar en de winkelende dames weer opgehaald en hebben we nog gezellig gezeten, daarna lekker boerenkool gegeten waarna ze weer naar huis gingen zodat ze nog op tijd thuis waren voor de finale van popstars. Zondag een rustige dag gehouden want Rob heeft deze week een drukke week,

dinsdag 18 januari 2011

Update Native

Hier weer een foto van de Native. Nu kan ik de hele onderrand af gaan maken.

vrijdag 14 januari 2011

zondag 9 januari 2011

Update NHA

Hier is het 3e deel nu weer een wat minder bewerkelijk deel.

Roy jarig.

Vandaag (8 januari) naar Roy zijn verjaardag geweest, eerst mijn moeder opgehaald en toen naar Wijk bij Duurstede. Was gezellig en heerlijk gegeten. Hij had mosterdsoep gemaakt en ciabatta gebakken en die heerlijk belegd met sla, tomaaat, komkommer, augurkjes, hele lekkere ham en rosbeef en nog forel en wat andere vis, bij sommige ook nog honing-tijmdressing, was erg lekker. Daarna mijn moeder weer thuisgebracht en naar huis gegaan.

Rob zijn trui is klaar.

Mijn moeder heeft het voor - en rugpand gebreid en een gedeelte van de mouwen. Ik heb de raglan en het schouderstuk gebreid en daarna de halsboord en in elkaar gezet. De  hals vond ik iets te wijd maar met een overhemd eronder staat het goed.

donderdag 6 januari 2011

Donkere dag.

Vandaag is het erg donker en het regent dus niet echt goed licht om te borduren. Ga voor mijn verjaardag maar eens kijken naar een goeie lamp. Maar ik had genoeg te doen en vervelen staat nog steeds niet in mijn woordenboek. Vandaag wil ik proberen de trui voor Rob af te krijgen die mijn moeder begonnen was. Dan kan ik hem morgen wassen (doe ik normaal niet maar hij ruikt nu naar de rook). Zaterdag is Roy jarig en dan kan hij hem misschien aan als we er naar toe zien dan kan mijn moeder het eindresultaat zien. Ben benieuwd naar haar gezicht.
Gisteren de kerstboom afgetuigd en opgeruimd en vandaag de rest ingepakt en klaar gezet op een karretje dan kan Rob het morgen zo naar de schuur brengen.
Verder schiet mijn 3e blok van de NHA (Nature Home Afghan) ook lekker op dus misschien morgen af. Dan weer even door met de andere werkjes, ik heb me weer voor 2 opgegeven maar die zijn niet zo groot, het lijkt wel een verslaving, ik had het ook zo lang niet gedaan.

zondag 2 januari 2011

Gelukkig Nieuwjaar.

en rustige oud- en nieuw gehad. Vrijdag nog even boodschappen gedaan en toen even langs mijn moeder en een paar olliebollen en appelbeignets gebracht en wat lekkers voor 's avonds. En we waren best wel vroeg thuis voor 2en dus nog een lekkere middag ook. 's Avonds waren we met zijn 2tjes en hebben tv gekeken. We wisten ook niet wat de poezen zouden doen. Nou Jip zat heel nieuwsgierig op de vensterbank te kijken tijdens het vuurwerk en Mees liep gespannen allerlei rustige plekjes te zoeken, dus die vond het minder. Maar ja de volgende dag was ze het al weer vergeten.
Nieuwjaarsdag thuis gebleven want de auto had laatst een grote beurt gehad met de APK en toen moest er een nieuw voorstuk van de uitlaat onder en dat is niet goed gedaan, dus  heeft Rob gecontroleerd of het inderdaad zo was want dan kan hij terug naar de garage en is het garantie. Waarschijnlijk is de pakking er tussenuit. Toen hij dat zeker wist vandaag toch even naar zijn moeder in Zoetermeer geweest. Morgen gaat hij weer aan het werk en krijgen we weer een beetje regelmaat. Eerst maar eens even de wasmachine aan morgenochtend en het huis door. Ik heb ook nog wat kunnen borduren deze dagen. En van de trui die mijn moeder aan het breien was voor Rob had ik de mouwen verkeerd berekend, dus die moesten nu een stuk uitgehaald en opnieuw gebreid dus dat ben ik tijdens het tv kijken aan het doen waarschijnlijk kan ik hem dan eind van de week af maken. Ik heb ook al de wol binnen voor de ErisVneck die ik samen met een paar vriendinnen ga breien.